سعید تاجیک، عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران

بسیاری از فعالان اقتصادی، تولیدی و صنعتی نسبت‌به دخالت دولت در شئون مختلف اقتصادی ازجمله قیمت‌گذاری کالاهای مختلف همچون خودرو گلایه دارند و از این روند ناراضی هستند. آن‌ها معتقدند در صورت ادامه این روند مشکلاتی را که در عرصه اقتصاد با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، افزایش خواهد یافت.

در این زمینه سعید تاجیک، عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران به بیان نظرات خود پرداخته است.

ارزیابی شما از ادامه قیمت‌گذاری دستوری در بازارهای مختلف ازجمله خودرو چیست؟

انتظار می‌رود سیاست قیمت‌گذاری دستوری در بازارهای مختلف ازجمله خودرو کنار گذاشته شود،تا این بازارها بتوانند مسیر طبیعی خود را طی کنند. هرجا که دولت در اقتصاد مداخله کرده، آن بخش از اولویت‌های اصلی‌ فاصله گرفته است. بنابراین باید اقتصاد به سمت خودگردانی پیش برود و دولت از دخالت در اقتصاد خودداری کند. با کاهش دخالت دولت در اقتصاد، موجی از سرمایه داخلی و خارجی به سمت اقتصاد ایران سرازیر خواهد شد.

تسهیل مراودات مالی چه تاثیری بر رونق تولید و رشد اقتصادی می‌گذارد؟

اگر دولت بتواند کشور را از مسیر بن‌بست‌های اقتصادی خارج کند و مسیر مراودات بانکی ایران با سایر کشورها را هموار کند، حتما شاهد اتفاق خوبی در حوزه اقتصادی به‌خصوص بخش تولید کشورخواهیم بود. این درحالی است که اگر بخواهیم با بانک‌های جهانی و سیستم مراودات مالی دنیا ارتباط داشته باشیم، باید قواعد FATF را بپذیریم. لازم است سیاستگزاران بپذیرند اگر می‌خواهند رشد اقتصادی داشته باشیم، بدون ارتباط با شبکه بانکی جهان، این مراودات تجاری ممکن نیست.

فعالان تولیدی چه انتظاراتی از دولت دارند؟

آنچه ما به دنبال آن هستیم، مقررات‌زدایی از محیط کسب‌وکار است. در حوزه ارزی، دولت با ایجاد مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دنبال سروسامان دادن به بازار ارز است. بخش خصوصی می‌خواهد نرخ ارز در این سامانه با بازار آزاد، کمترین تفاوت را داشته باشد. ازسوی‌دیگر باید امنیت سرمایه‌گذاری تامین شود و ریسک سرمایه‌گذاری به حداقل برسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =